Koncert Avišaj Koen Trija 23.04.2021. u Beogradu!

Petak, 23. april 2021. u 19:00 – Kombank dvorana
Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival po treći put predstavljaju domaćoj publici koncert jednog od svetskih džez miljenika, izraelskog kontrabasiste Avišaja Koena (Avishai Cohen). Koncert će biti Koenov treći nastup u Beogradu, ali i treći pokušaj od početka pandemije koronavirusa da nastupi u Beogradu. Koncert sa Triom prvobitno je bio najavljen za april, a potom za decembar 2020. godine, kao program plus Beogradskog Džez Festivala. Oba puta je odložen zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti i poteškoća sa međunarodnim putovanjima.

 

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 1.600, 2.200 i 2.500 RSD. Posetioci koji imaju ulaznice kupljene za ranije najavljene termine koncerta Avišaj Koen Trija (27. aprila 2020. i 16. decembra 2020.) moraju ih zameniti za ulaznice sa novim terminom koncerta (23. aprila 2021. ). Ulaz na koncert biće moguć samo sa ulaznicama sa novim datumom, a zamena se može izvršiti na Ticket Vision Blagajni u Domu omladine Beograda, najkasnije do 22. aprila 2021. – ističu organizatori.

Izraelski kontrabasista i kompozitor Avišaj Koen (1970, Kabri, Izrael) spada među džez velikane koje je domaća javnost upoznala na Beogradskom džez festivalu još kada su još bile u usponu. Prvi put je nastupao na Kolarcu 2007. godine, kada je tek kretao u globalni muzički „osvajački pohod“. Potom se vratio pred srpsku publiku kao jedan od najpopularnijih džezera 21. veka i najveća zvezda Beogradskog džez festivala 2016. godine, okupivši preko dve hiljade ljudi na koncertu u Velikoj dvorani Sava Centra. Na predstojećem beogradskom koncertu predstaviće nam svoj novi, sedamnaesti po redu, album „Arvoles“ i to u novoj trio postavi koju čine izuzetni mladi talenti: azerbejdžanski pijanista Elčin Širinov (Elchin Shirinov) i izraelska bubnjarka Roni Kaspi!

Sve preporuke za nastup ovog vrhunskog umetnika.

 

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, vodi se računa o dezinfekciji, fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

 

Izvor: Dom omladine Beograda

Foto/Promo: Avishai Cohen photo Andreas Terlaak/Dom omladine Beograda